Toegankelijkheid
Laatst bijgewerkt:
Unilever zet zich in voor toegankelijkheid, diversiteit en inclusie, evenals voor een duurzame aanpak van elk van deze belangrijke kwesties. Wij vinden dat al onze consumenten en gasten toegang moeten hebben tot onze websites en we streven tegelijkertijd naar een visueel aantrekkelijke gebruikservaring.
Onze aanpak
We zijn op weg om toegankelijke en inclusieve inhoud en vormgeving onderdeel te maken van alles wat we doen bij Unilever. Eén manier is door toegankelijkheid vanaf het begin te integreren, zodat zoveel mogelijk mensen onze website kunnen gebruiken en ervan kunnen genieten. We hebben grote vooruitgang geboekt, maar we beseffen dat we altijd meer kunnen doen.
We hebben onze site zo ontworpen dat hij toegankelijk is met de gebruikelijke ondersteunende technologieën en met de verschillende manieren waarop mensen online inhoud bekijken. Bijvoorbeeld:
- We hebben meer navigatiepunten toegevoegd aan verschillende pagina's, zodat gebruikers van schermlezers de inhoud sneller kunnen begrijpen en er sneller door kunnen navigeren.
- Het is mogelijk om toegang te krijgen tot de meeste interactieve elementen met behulp van enkel een toetsenbord of hulptechnologieën.
- We hebben geanimeerde onderdelen zoals carrousels verwijderd en u kunt alle andere animaties stoppen met de knop afspelen/pauzeren.
- De meeste afbeeldingen, behalve de afbeeldingen die decoratief zijn, hebben alt-tekst. Alt-tekst biedt gebruikers met een visuele handicap een schriftelijke beschrijving van de afbeelding.
- Veel van onze websites bevatten audio- en video-inhoud. Waar mogelijk bieden wij een alternatief in tekstvorm, inclusief bijschriften en transcripties.
- Alle inhoud wordt op dezelfde manier geschaald voor desktop, tablet en mobiel, en onze webpagina's zijn geoptimaliseerd om de zoomfunctie van de browser te gebruiken.
- Hoewel we de inhoud en onderdelen van derden niet kunnen controleren, doen we ons best om ervoor te zorgen dat ze toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn.
Hoe toegankelijk iswebsite?
Deze site is zo ontworpen dat ze voldoet aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1 niveau AA, en wij houden de site voortdurend in de gaten om zowel de toegankelijkheid als de bruikbaarheid te verbeteren. WCAG zijn internationaal overeengekomen richtlijnen om digitale inhoud toegankelijker te maken voor personen met een handicap.
Waar werken we op dit moment aan?
In de ontwerpfase houden we rekening met de toegankelijkheid en het gebruiksgemak, daarna bekijken we onze plannen met toegankelijkheidsdeskundigen om ervoor te zorgen dat we de beste praktijken volgen om onze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wanneer we nieuwe functionaliteit toevoegen, testen we die grondig om ervoor te zorgen dat ze toegankelijk is met hulptechnologieën. Wij hebben ook toegankelijkheidstests geïntegreerd in het ontwikkelings- en kwaliteitsborgingsproces van de site.
We zijn ons bewust van enkele toegankelijkheidsproblemen en we werken eraan om ze op te lossen. Bijvoorbeeld:
- We zijn ons ervan bewust dat niet al onze pdf's volledig toegankelijk zijn. We werken eraan om ervoor te zorgen dat de huidige pdf's op de site in een toegankelijk formaat beschikbaar zijn en we streven ernaar dat alle nieuwe pdf's hieraan voldoen.
- We gebruiken overal op de site video's, waarvan de meeste met gecodeerde ondertiteling en/of gesloten ondertiteling. Wij werken eraan om alle video's waar dit niet het geval is te controleren en bij te werken.
Help met toegankelijkheid
Als u problemen ondervindt bij het gebruik van onze website, laat het ons dan weten door ons contactformulier in te vullen en de optie 'Website Feedback' te selecteren. Dit kan u vinden op onze contactpagina. Vermeld 'toegankelijkheid' in uw bericht.
Wij horen ook graag van u als u opmerkingen of suggesties heeft over hoe wij uw ervaring kunnen verbeteren.
Wij streven ernaar alle vragen binnen vijf werkdagen te beantwoorden.